Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 év

Megemlékezésre gyűltünk össze péntek délután.

2006. tavaszán lakat került a meggyeserdei laktanyák utolsó, még működő kapujára is. Majd fél évszázad működés után befejeződött az itt települt alakulatok felszámolása, elküldték az utolsó embert, elszállították az utolsó darab hadianyagot is.

Május 25-n, Konkoly József szervező munkájának köszönhetően 38 volt katona, polgári alkalmazott találkozott a robbanóanyag raktár „faházában” és megalakította a „Meggyeserdő” Honvéd Nyugdíjas Klubot. Céljuk az volt, amit ma is képviselünk: Ápolni a katonai hagyományokat, összefogni a volt bajtársakat, biztosítani érdekképviseletüket, segíteni a szabadidő kulturált eltöltésében.

A 10. évfordulós megemlékezésen részt vettek tagjaink, a Magyar Honvédséget Soós Gyula őrnagy úr a MH. 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét Berdó Károly Gábor nyá. százados úr a BEOSZ Közép-Dunántúli Régió vezetője és helyettese, Sztanó Géza nyá. alezredes úr képviselte. Eljöttek a város nyugdíjas szervezeteinek képviselői is.   

Ünnepi megemlékezésünk első részében Puskás Tibor nyá. alezredes – a Klub azóta is hivatalban lévő elnöke – idézte fel az elmúlt 10 év legfontosabb eseményeit.

A szóbeli tájékoztatót követően Binder Károly nyá. őrnagy, vezetőségi tag fényképes bemutató formájában elevenítette fel a 10 év történéseit. Felidézte a volt alakulatok emlék képeit, a közös kirándulásokat, rendezvényeket, tevékenységünket a város életében.

A találkozó következő részében elnökünk, a Klub érdekében végzett munkájuk elismeréseképpen, könyvjutalmat adott át Binder Károly nyá. őrnagynak, Kőszegi István törzszászlósnak és Horváth Sándorné nyá. törzsőrmesternek.  

Soós Gyula őrnagy ismertette dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar Főnök köszöntő levelét, adta át a HVK. 10. évfordulóra kiadott Emléklapját. Tolmácsolta a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának köszöntő sorait, átadta az erről szóló Emlékplakettet.

A BEOSZ Elnökség üdvözletét, sorait Berdó Károly Gábor nyá. százados ismertette, majd elismerően szólt a Klub eddigi tevékenységéről.

A program következő részében  megtekintettük a Rotary-ház emlékkiállítását, az ünnepi ülést kötetlen beszélgetéssel fejeztük be.

A találkozónkra az ínyenc falatokat Konkoly József nyá. zászlós, valamint hölgytagjaink biztosították.  

Köszönjük a Művelődési Ház és a Rotary-ház képviselőinek segítségét. 

A találkozón készült képeket a Képgaléria 10 évesek lettünk cím alatt tekinthetik meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.