Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jeli arborétum, Szajki-tavak

Szerződést kellene kötnünk valamelyik meteorológiai céggel. Ezen gondolkodtam szombat reggel, miközben szorgalmasan kapcsolgattam az ablaktörlőt. Szerintem nálunk jobban senki nem tudja egy évre előre, napra pontosan megmondani, hogy mikor lesz rossz idő. Nekünk ebben már több éves referencia anyagunk van.

Vas megyébe mentünk, Kám mellé, a Jeli arborétumba. Régen már voltunk ott, szerettük volna ismét látni. Mire odaértünk elállt az eső, borús, de kellemesen hűvös idő volt. Mint kiderült, ezzel végül is jobban jártunk, mint a jó idővel.

Korán ott voltunk, még kevés látogató volt, így nyugodt körülmények között indulhattunk neki a több kilométeres sétának.

A park sokat fejlődött legutóbbi látogatásunk óta. Kiépített bemutató ösvény segít a korlátozott látogatóknak, új játszótér áll a gyermekek rendelkezésére, megújult a források környéke.

Ami nem változott, az a gyönyörű látvány. Rododendronok, fák, virágok minden színben, minden méretben. Mi a park legtávolabbi pontját választottuk célként, ez - fájó lábakkal - nem egy könnyű feladat volt. Rövid pihenő a játszótérnél, Óriások erdeje, majd feltűnt a közelmúltban átadott új kilátó. Rendezett környék, szép kilátó, aki még bírta, fel is mászott. Sajnos a magas páratartalom eléggé korlátozta a kilátást, de a park környező területeit nagyon szépen lehetett látni. A kilátó lábánál eltöltött hosszabb pihenő után a Hét forrás következett. Rendbe hozott utakon, új lépcsőkön lehet megközelíteni a forrásokat. A közelmúlt esős időszaka miatt bőven „üzemeltek”.

Másik úton mentünk vissza, így a park egész területét bejártuk. Eléggé fáradtan érkeztünk vissza a bejárathoz és meglepetten láttuk a rengeteg látogatót.

A Park gyönyörű volt, de azt is láttuk, hogy a május közepi időpont ellenére kissé elkéstünk. A természet vagy két héttel előbbre van, a rododendronok virágzása már a végéhez közelít. Az Arborétum sokat fejlődött, látogató barát, érdemes volt elmenni.

A visszaúton meglátogattuk a Szajki-tavakat. Többünket nagyon sok horgászemlék köt ide, a strandon előkerültek a régi történetek.

Hazafele – már magán programként, de közösen -, az út menti betyárcsárdában egy finom ebéddel zártuk a napot.

A kiránduláson készült fotókat a Képgaléria/Kirándulások/Jeli arborétum alatt tekinthetik meg.

BK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

AAbragsmayomma - Blood Coerce : Blood press plot

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-timing/

ABleseanda - Blood insistence chart

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-strasbourg/