Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márciusi ünnepek

Az ember tervez… 

Januárban, mikor az éves tervet csináltuk, szokás szerint március 8-ra beterveztük hölgy tagjaink ünneplését és az aktuális névnapokat. Akkor már körvonalazódott az, az ősszel felmerült elképzelés, hogy vállaljuk a devecseri régi temetőben nyugvó 48-as honvédek sírjainak ápolását, így 14-re egy csendes koszorúzást is beterveztünk. 

Februári találkozónkon felmerült, hogy különböző okokból a két rendezvényt vonjuk össze, így abban maradtunk, csak 14-én találkozunk és ekkor csinálunk meg mindent. Az elmúlt héten változott a helyzet. A város vezetése támogatja a sírokkal kapcsolatos elképzelésünket, így koszorúzásunk a város március 15-i hivatalos programjának része lett, a meghívók már így készültek el. 

Ehhez jött hozzá a márciusi tél. 14-én már aggodalommal figyeltük az időjárást. Sokéves mentési tapasztalatunkból tudtuk, hogy a kolontári utat hamar befújja a szél, a 8-ast le szokták zárni, így a Devecserbe jutás illetve a hazamenetel erősen kérdésessé vált. Végül néhány perces késéssel, de összejöttünk. 

A találkozó az ünnepség jegyében, de gyorsítva telt el. Az intenetes oldalunkon , a „Képek anno…” mappában szerepel egy kép. A 80-s évek elején készült egyik képen szerepel egy fiatalember, aki a nőnapi köszöntőt mondja. Nos Kőszegi Pista, -róla van szó-, a képen kívül megőrizte akkori beszédét is, most ezzel köszöntötte hölgyeinket. Erre mondják: nem semmi… Hölgyeink, egy magát megnevezni nem akaró tagunk jóvoltából, most bőkezűbb ajándékban részesültek  Megérdemlik, ezúton is köszöntjük Őket. 

Március a fiúk hónapja is. Most ünnepeltük Sándor, József , Gábor és Zoltán nevű tagjainkat is. Arra vonatkozó javaslatomat, hogy az időjárásra való tekintettel (tavaly sem volt meleg), a Sándorok és Józsefek ajándékozását függesszük fel, a tagság elutasította, így Tibor átadta a Klub ajándékát a jelen levő ünnepelteknek. 

Néhány adminisztratív kérdés gyors megbeszélése után már mindenki a hazajutás nehézségeire gondolt. A heves hóvihar miatt még a parkolóban szokásos beszélgetés is elmaradt, mindenki indult haza. (A 8-s Bakonygyepesnél  Devecser felé ekkor már zárva volt.) 

Este és másnap reggel nagy telefonálgatással folytatódott az összejövetel. Mi lesz a koszorúzással? A kérdés végül megoldódott, a rendkívüli időjárásra tekintettel elmarad, később kerül megrendezésre.

Az eseményről készűlt képeket a Nőnapok galéria 2013-s menüpontjában tekinthetők meg.

A fotókat én készítettem.

BK.