Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Öt évesek lettünk...

2006. május 25-én, a felszámolás utolsó napjaiban gyűltek össze a "faházban" az alapító anyák és apák, hogy eldöntsék, milyen formában lehetne fenntartani Devecser katonai hagyományait, ápolni az itt települt alakulatok emlékét, összefogni a nyugdíjba, utcára, más helyőrségbe kerülő személyi állományt. Döntés született a "Meggyeserdő" Honvéd Nyugdíjas Klub megalapításáról, ezzel megkezdődött az a tevékenység, melynek ötödik évfordulóját ünnepeltük meg pénteken.

Az ünnepi klubgyűlésre meghívtuk a klub jelenlegi tagjain kívül a katona özvegyeket és azokat is, akik segítséget nyújtottak az évek során. Akinek egészségi állapota, elfoglaltsága engedte el is jöttek.

Az ünnepi klubgyűlés elején 1 perces néma főhajtással emlékeztünk meg a közelmúltban Afganisztánban elhunyt katona társainkra.

Ezt követően Binder Károly nyá. őrnagy emlékezett meg a Magyar Honvédelem Napjáról, felidézte az 1849. május 21-én Buda váránál történt hősi ostromot, mely 1992 óta a Honvédelem napja.

Puskás Tibor nyá. alezredes, Klubunk elnöke ünnepi beszédében felidézte az elmúlt öt év fontosabb eseményeit.

Beszélt a kezdeti időszak nehézségeiről, "harcainkról" a hivatalos szervekkel, melyek rendszerint vereséggel végződtek, mivel nem volt köztünk senki, aki megfelelő szakértelemmel rendelkezett arról, hogyan is kell egy ilyen non-profit szervet létrehozni. Végül -és ebben nagy segítségünkre volt a pápai Honvéd Bajtársi Klub és akkori elnöke Marker János nyá. ezredes úr-, sikerült megszerezni a szükséges bírósági bejegyzést, rendeztük kapcsolatunkat az APEH-l, KSH-val, megkezdük a rendszeres klubéletet. Felidézte a havi klubgyűléseket, rendezvényeinket, részvételünket más szervek rendezvényein. Az öt év alatt Komáromtól a Balatonig, Jelitől a Réti-majorig bejártuk az Észak-Dunántúl nagy részét, többször vendégeskedtünk Horváth Sanyiéknél a Somlón, Semberyéknél a Csékuti hegyen, pihentünk Balatonkenesén, szerveztünk egész napos rendezvényeket a Széki-tó partján melyre meghívtuk a korábban sok segítséget nyújtó pápai kollégáinkat is.

Beszélt arról, hogy a Klub döntő részben a tagdíjakból, kisebb részben az 1 %-os bevételekből működik, úgy hogy a vidéki rendezvényekre mindíg saját zsebből utazunk. Sokat segítenek a klub hölgy tagjai,bortermelői, így enni- inni mindíg van valami. A klub anyagi helyzete stabil, a tervezett feladatok és a rendelkezésre álló feltételek összhangban vannak, további működésünk biztosított.

Szólt kitüntetettjeinkről is. Az elmúlt időszakban tagjain közül munkája alapján Puskás Tibor, Binderné Zsóka, Kőszegi István, Binder Károly és Konkoly József kapott magas szintű elismerést.

Végül köszönetet mondott mindazoknak, akik a klub működését akár kívülről, akár tagként az elmúlt öt évben segítették.

Hajdara László őrnagy úr, - mentorunk az MH felé- átadta a HVKF elismerő oklevelét, ismertette a HVK. személyzeti csoportfőnök üdvözlő levelét, majd saját gondolatait tolmácsolta az elmúlt öt évről.

Erdős Géza nyá. alezredes úr a BEOSZ részéről köszöntötte a Klubot.

A meghívott katona özvegyek közül Kalocsán Istvánné, Zsóka köszönte meg meghatott szavakkal a meghívást, kivánt további sok sikert.

A Klub nevében oklevéllel köszöntük meg segítőink, tagjaink munkáját.

A hivatalos rész után a baráti beszélgetések, emlékezések következtek, jó hangulatban fejeztük be az ünnepi ülést.

Az eseményről készült képek egy részét a galériában megtekinthetik. A fotókat Sembery Dini és én készítettük.

BK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.