Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Somló2013

 Gyönyörű időben találkoztunk szombat reggel a Somlón, ahol a Kőszegi család látta vendégül a csapatot.

Az első percek az ismerkedéssel teltek. No, nem egymással, hanem Pista csengővel ellátott készülékével, amin, meglepő módon néhány kis pohárnak is volt hely, az autóvezetők nagy bánatára.

Ekkor már javában működött a tartó, bogrács és gázégő hármasa a benne készülő pörkölttel, de kellő időben érkezett a nap meglepetése: Konkoly Józsi egy vödör előkészített gombát hozott, melynek a csapat – némi tanakodás után – bizalmat szavazott, mehetett a bográcsba.

Első hivatalos aktusként a háziasszonyt, Kingát köszöntöttük névnapja alkalmából, majd megtartottuk az esedékes havi találkozónkat is. Megbeszéltük az augusztusi programot, az aktualitásokat, majd a szórakozásé lett a főszerep.

Miközben főtt a pörkölt, megkezdődtek a beszélgetések, megnéztük a szépen fejlődő, rendben tartott szőlőt, megcsodáltuk a gyönyörű kilátást. Nagyon jó helyen voltunk. Dél felé tisztán látszottak a Szent-György hegy, a Badacsony, Haláp kúpjai, északon pedig nagyon közel voltak a Somló bazalt orgonái. Már délelőtt nagy volt a meleg, így senkinek nem jutott eszébe kimozdulni. Árnyékot keresve főztünk, beszélgettünk, ettük a lányok pogácsáit, a finom palacsintát,  néha megszólalt Pista csengettyűs szerkezete, előkerült a somlói, a hideg üdítők választéka, megkezdődtek az ebéd előkészületei.

Amikor a szakmai zsűri alkalmasnak ítélte meg a helyzetet, megkezdődött a nap eseménye.

Sajnos az ebédet két részletben kellett megoldanunk, néhány tagunknak ebben az időpontban szomorú kötelességnek kellett eleget tenni.

Az ebéd nagyszerűre sikerült, ezt nem tudom tovább ragozni. Mikor társaink visszatértek következett a második forduló, eléggé el nem ítélhető módon azok is ismét asztalhoz ültek, akik már egyszer ezt megtették. Azt hiszem, ennél nagyobb elismerése nem is lehetne Kinga és Pista remekének.

A kétszeri ebéd, a nagy meleg (meg talán más is) kissé elbágyasztott bennünket, de a kávé és a jó hangulat segített túljutni a holtponton, késő délutánig folytattuk a programot.

Rendrakás, elköszönés, egy nagyon jól sikerült nap.

 

/Meg kell említenem, hogy az ilyen pince látogatások a Klub hivatalos programjának részei. A házigazda felajánlja, bekerül az éves munka és pénzügyi tervbe. A költségeket alapvetően  a Klub fedezi, a házigazdák pedig szeretetüket, tudásukat, munkájuk gyümölcsét (meg mást is) adják. Ilyen látogatásunk volt már a Somlón a Horváth-, Csékúton a Sembery családnál. Mindegyik nagyon jól sikerült rendezvény volt. Köszönet érte./

 

A készült fotókat megnézhetik a Képgaléria/Kirándulások/Somló2013 menüpontban. A képeket Sembery Dini és én készítettük

BK.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.