Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Somogyországban

Kicsi de lelkes csapatunk nagy fába vágta a fejszéjét. Nagyon szép időben indultunk Somogy megyébe, egy több helyszínt érintő kirándulásra.

Az oda út nem volt egyszerű. A Veszprém megyei szakaszon hosszú útépítések nehezítették az autózást, de az igazi csak ezután következett A Balatonon egyidőben folyó több országos rendezvény hatalmas tömeget vonzott, ez megjelent az utakon is. Keszthely és Balatonszentgyörgy között több kilométeres kocsisorok, lépésben haladás nehezítette a közlekedést.

Utunk első állomása Balatonszentgyörgyön a Csillagvár volt. Megnéztük a 200 éve vadászháznak épült egyedi kialakítású „várat”, a benne berendezett -a végvári katonák életét, a hagyományos vadászati módokat, babákat bemutató, sok eredeti tárgyat tartalmazó- kiállításokat, az eredeti formában megmaradt és az eredeti korommal „feldíszitett” konyhát. Megnéztük a vár környékén kialakított látnivalókat is. Állatudvar, a sok tárgyat tartalmazó „Népi Mesterségek Eszközei” kiállítás sok élményt kínált. A területen csárda és játszótér van, gyermekekkel is érdemes eljönni, bár a panoptikum nem gyermekeknek való látványosság.

A következő hely Marcali volt. A városnézés során elnökünk megmutatta volt laktanyáját is. A helyre már rá sem lehet ismerni, park, lakóház, rendezett környék van a marcali műszaki zászlóalj volt helyén. Tibor emlékei nem sokat fakultak az évek során, most is tudta az épületek eredeti rendeltetését és szerencsére emlékezett arra is, hol lehet finom fagyit enni. Nem hagytuk ki…

Mesztegnyő volt utunk következő állomása. Nem véletlenül mentünk oda, a hétvégén rendezték meg a falunapot, ennek kiemelkedő részeként a rétes fesztivált. Helyszíni rétessütés, kirakodó vásár, zene, táncosok, és nagyon sok ember jellemezte a rendezvényt. Természetesen megkóstoltuk a rétes kínálatot, nagyon finom rétesek készültek hagyományos, valamint különleges ízesítéssel is.

A kirándulást egy Marcali környéki csárdában elfogyasztott estebéddel zártuk.

A kiránduláson készült képeket megtekinthetik a Képgaléria/Kirándulások/Somogyországban cím alatt.

BK.

(A félreértések elkerülése végett: A Klub egyedül a Csillagvár belépők árát fizeti. Minden más saját zsebből. BK.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.