Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Valami elkezdődött...

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg 2017. szeptember 2-án volt laktanyánkban a MeggyesErdei Iskola. Az eseményről Facebook oldalunkon (http://www.facebook.com/MeggyeserdoHonvedNyugdijasKlub) több bejegyzést is olvashatnak, itt és most a részletes tudósítás helyett csak a klubunkat érintő eseményekről szeretnénk néhány gondolatot megosztani.

20170902_092516.jpg

Az elmúlt években szomorúan láttuk a volt laktanyák állapotának folyamatos romlását. Fájó volt, mert annak idején mi szinte semmit nem kaptunk ingyen. Csapatépítkezések keretében, folyamatosan, szinte saját kezünkkel építettük, korszerűsítettük és szépítettük mindkét bázist. Épületek nőttek ki a földből, jelentősen bővültek a tároló területek, az úthálózat, korszerűsödött az infrastruktúra. Közel 500 ember munkahelye, szolgálati helye volt a bázis. Annak idején voltak elképzelések, hogy a jelentős tároló kapacitással, komplett javító műhellyel, szakképzett személyzettel, szinte mindennel felszerelt komplexum milyen irányban, milyen feladatkörrel  maradhatna fenn.

 Ezekből sajnos semmi nem lett. A kapukra lakat került.

Klubunk huzamos ideje ápol jó kapcsolatot a várossal. Bő fél évvel ezelőtt kaptunk először információkat arról, hogy a város önkormányzata lépéseket tesz a terület részleges hasznosításának irányába. Több alkalommal vettünk részt a terület bejárásán, ismerkedtünk meg az alakuló elképzelésekkel. Természetesnek tartottuk, hogy felajánljuk segítségünket ezek megvalósításához. Az elképzeléseket az elmúlt hónapokban már tettek követték.

Az Önkormányzat elvégezte az 1. robbanóanyag raktár egy részének megtisztítását, az ottaniépületek rendbehozását. Az erdei jellegű környezet természetes lehetőséget kínál arra, hogy közösségi rendezvények színtere legyen, kialakuljanak olyan feltételek melyek a város tanuló ifjúságának nyújtanak lehetőséget erdei iskolai jellegű képzéshez. Más épületek más célokra hasznosíthatók, így kis lépésekkel a terület egyre nagyobb része kapna ismét funkciót.

Az egyeztetések során felmerültek a Klubunkat érintő kérdések is. Lehetőség nyílt arra, hogy a 2011-ben állított Emléktábla ismét látható legyen, megoldódjon a klubhelyiség kérdése is.

Ilyen előzmények után került sor szeptember 2-án a volt ügyeletes tiszti szolgálat épületének falán az Emléktábla elhelyezésére, melyet az ünnepség első lépéseként Ferenczi Gábor polgármester és Balogh Gábor nyá. százados (immár másodszor) leplezett le.

 

20170902_091215.jpg20170902_092204.jpg

 

20170902_092239.jpg20170902_092309.jpg

 

20170902_092627.jpg

 

Sor került egy együttműködési megállapodás aláírására, mely Devecser Város Önkormányzata és a Meggyeserdő Honvéd Nyugdíjas Klub közötti kapcsolatok már működő és lehetséges jövőbeli feladatait rögzíti.

 

20170902_093657.jpg20170902_093751.jpg

 

Örömmel tettünk eleget annak a felkérésnek is, hogy az átadó ünnepség keretében tájékoztassuk a város lakosságát a laktanya múltjáról, az itt végzett tevékenységről.   

Úgy véljük, az eddig elvégzett munkával megtörténtek az első -jelentős- lépések a terület civil hasznosítása felé. A további lépésekre is megvannak az elképzelések, mi lehetőségeinken belül segíteni fogjuk ezek megvalósítását.

BK

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.