Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsuzsa emlékére

2018. január 26-án egyik legaktívabb tagunk köszönt el véglegesen.

Zsuzsi egész felnőtt élete a hadsereghez kapcsolódott. Katona feleség lett, majd rövid civil tevékenység után, kezdetben polgári alkalmazottként, majd tovább szolgálóként saját életét is a honvédséghez kötötte. Míg egészsége engedte, különböző logisztikai beosztásokban szolgált tiszthelyettesként a javító zászlóaljnál. Betegsége miatt vált meg a hadseregtől, de leszerelése után sem szakadtak el a kötelékek, hiszen Meggyeserdei lakosként a laktanya mellett élt, napi kapcsolatban volt munkatársaival, ahol és amiben tudott, segített.

Még aktív korukban, férjével, Sanyival közösen vásárolták meg a somlói szőlőt, építettek rá pincét. Sanyi nyugdíjba vonulása után ez a szőlő, ez a pince lett életük alapja. Kora tavasztól késő őszig töltötték minden idejüket a Somlón, művelték saját birtokukat, nyújtottak segítséget másnak.

Innen, a Somlóról gondozta idős édesanyját, tartotta kapcsolatát gyermekével, unokáival, élte társadalmi életét. Egyszerre volt gyermek, anya, nagymama, feleség, irányító és végrehajtó, vett részt programjainkon, volt motorja több területnek. Időnként félve kérdeztük Tőle, Zsuzsa, nem sok ez egyszerre? Néha panaszkodott egy kicsit, de csinálta tovább.

Klubunknak létrehozása óta aktív tagja volt.  Sanyival együtt részt vettek szinte minden programunkon, a kirándulásokon, szervezője és végrehajtója volt a honvédsírok, az emlékmű körüli munkáknak, látott többször vendégül bennünket a Somlón, főzte a finom ebédet és elégedetten nézte, mikor elfogyasztottuk.

Mindenről tudott, mindenről volt véleménye, ezt sajátos stílusában ki is fejezte. Lehetett szeretni, lehetett nem szeretni, de egyet nem lehetett, közömbösnek lenni irányába. Társaságunk, klubunk egyik központi alakja volt, ezt Ő tudta és talán szerette is. Körülötte mindig zajlottak az események.

Tette mindezt úgy, hogy egészsége nem volt rendben. Hosszú évek óta küzdött betegségeivel, nagy fájdalmaival. Több súlyos műtét után úgy láttuk, rendbejön az egészsége. Újra belevetette magát a munkába, végezte feladatait, gondozta idős édesanyját. Az elmúlt fél év már tele volt problémával, ezeket fokozta édesanyja halála. Többé már nem a régi Zsuzsi volt. Vizsgálatok, kezelések és végül a kórház.

……

 

Péntek délután éves közgyűlésünkre készülődtünk. Vártuk Sanyit is, Ő egyenesen a kórházból jött, Zsuzsától.

A kapuban kapta a telefonhívást, Zsuzsát sajnos legyőzte a betegség, nem tudott megbirkózni vele.

Nagyon sokat vesztettünk.

     

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.